where are you? I adore you.

 

 

 

 

 

 

 

1,2,3,4,5,6,7,8

 

idag har jag tänkt på mina ben hela dagen. de är inte som jag vill, de ser ut som "jag står stadigt på jorden, min häst slängde alltid av mig när jag var liten-ben". jag vill ha "jag är uppfödd på anklever och champagne, dansat balett hela livet och har vart med i en film"- ben.
hur smal jag än är bubblar mina vader över som på småbarnsben. jag gillar lottas vader. de är raka. smala, tunna, vackra, kvinnliga. medan mina är grova, muskulösa och passar inte bra i 50-tals kjollängd.

 

 

todays ispiration. + i dont like mid-length skirts, my legs looks best in maxi or above-the-knee legths, just a reflection.

Thoughts
Emma said:


Du yrar. Jag har sett bilder på dina ben och de är minsann jättefina! Blir ledsen av att höra att du inte håller med mig. Förhoppningsvis ser du på dig själv precis som jag en vacker dag.Vackra vackra du.


at 02:11:03, 2012-01-26.
J said:


Kroppen är till för att bära en, inte för att vara bräcklig och skör. Var glad att du har lite vadmuskler, de bär dig ju genom dagen.


at 05:54:13, 2012-01-26.
Amanda said:


ÅH TACK! Någon mer än jag som klagar över sina vader! Usch jag trodde för ett tag att jag var ensam om det. Men det är just det, 50-talslängd på kjolen, stövlar, tighta jeans... Det är många saker vaderna är i vägen för!Hur som helst tror jag man mest stör sig på sina egna vader, det är nog bara man själv som tänkt tanken!Finfin blogg, har följt länge men aldrig kommenterat:)


at 08:09:47, 2012-01-26.
http://canadamanda.blogg.se/
Jeanette said:


Sluta tramsa! Det där var det dummaste jag hört. Vi kvinnor har blivit inpräntade att vara missnöjda med våra kroppar. Slöseri med energi! Och det som är extradumt är att när vi klagar på våra egna kroppar börjar kvinnorna omkring oss betrakta sina kroppar och bedöma dem. Själv har jag alltid varit stolt över mina muskulösa vader, men när jag läste ditt inlägg kom jag på mig själv med att fundera över om de var för kraftiga. Totalt

onödig osäkerhet som smittar! Du är ju en kalaspingla!


at 09:48:50, 2012-01-26.
Linnea svarar said:


Jag vet att detta är trams och inte bra. Men. Nu är det så. Kanske borde man hålla käft om saker man är missnöjd med. Men. Jag kan inte. Ibland måste det bara ut. Hoppas alla ni är nöjda med er själva, men, det är inte jag. Ibland vill jag bara vara ärlig och skriva precis vad jag vill. Hoppas ingen tar illa upp, ta det inte så allvarligt. Det finns mycket med min kropp jag är nöjd med ;)


at 09:55:20, 2012-01-26.
http://moncheriblogg.blogg.se/
Anonym said:


Sådär går jag också omkring och tänker om mig själv. Fast inte bara benen utan allting. Lår som går ihop, överarmar som inte alls är sådär spröda utan rätt rejäla. För att inte tala om magen. Usch. Fast du är ju jättesmal och fin och passar ypperligt i femtiotalslängd ju! Jag ska med bli jättesmal.


at 09:57:48, 2012-01-26.
Erica said:


jag vill också ha en kropp som ser ut som om "jag är uppfödd på anklever och champagne, dansat balett hela livet och har vart med i en film". Det var den bästa beskrivningen jag någonsin hört! Kramar


at 10:04:34, 2012-01-26.
http://bambielux.blogg.se/
ylva said:


varför är små vader "kvinnligare". det är bara för mycket med hur en kvinna är vacker. överallt möter man det. redan när man är BARN. och, det stämmer inte ens. för jag känner många kvinnor med stora vader. men de är fortfarande kvinnor. men ändå känns det som att de bara faller ur statistiken, och man kan säga att en del tjejer är kvinnliga. men har man stora vader och allt det där okvinnliga, är man manlig/fel då? tonåringar behöver inte detdär. det borde raderas. blir ledsen senast idag på förskolan när två flickor ville spela ett spel, men när vi öppnar spelet börjar de bara bråka om vem som är vem av olika bilder på människor. och anledningarna är "för hon är så söt". ALLTID. inget annat. långt, lockigt hår. de ville inte ens spela från första början, de ville bara sitta o hålla i de söta tjejbilderna. och om jag ska rita prinsessor så kan någon nästan börja gråta om jag målar "kort" hår. typ till axlarna. för då "ser det ut som en kille" hur började allt detta? hur kan man få bort det? ALLA mår ju hur dåligt som helst


at 22:48:33, 2012-01-26.
http://ylvaosv.blogg.se/
ylva said:


alltså, jag förstår absolut att man tycker att olika saker är vackert. det var inte meningen att skriva ett långt irriterat inlägg när jag aldrig kommenterar annars. bara det med "raka. smala, tunna, vackra, kvinnliga" väckte något. har vart inne i det ämnet ganska intensivt ett tag nu. tänker tillbaka på tonåren o blablabla. men vill avsluta med att: jag följer din blogg, har säkert gjort i några år nu. och jag gillar den!


at 23:00:45, 2012-01-26.
http://ylvaosv.blogg.se/
Anya said:


Jag vill också ha fina smala balettben men ju mer jag dansar desto mer muskler får jag. Jag har insett att det nog bara är att acceptera att enda sättet för mig att på smala ben är att sluta träna, och det är det inte värt...


at 23:48:10, 2012-01-26.
Lia said:


Vem brys sig hur dina ben ser ut när man ser dig (alltså du är fin)? Och vad kan vara bättre än att stå stadigt på jorden.


at 11:03:36, 2012-01-27.
Erica said:


Vad inte det här något i vår smak? http://inneoute.blogg.se/images/2012/choreography-p142501-4_186115558.jpg


at 17:54:49, 2012-01-27.
http://bambielux.blogg.se/
Sandra said:


"jag är uppfödd på anklever och champagne, dansat balett hela livet och har vart med i en film"- ben."Varför skulle detta vara något ideal överhuvudtaget? Jag har väldigt smala ben men tycker i så fall att de ser ut som sjuka, matfattiga knotor. Så kan jag tänka under en dålig dag (dåliga dagar har vi alla, såklart) men snälla Linnéa, gör dig själv en tjänst och ägna inte hela dagar åt att tänka på att du inte är nöjd med dina ben! Jag är missnöjd också, från time to time, men så tänker jag som så, att jag är byggd precis som det var meningen. Och det är något väldigt poetiskt med alla drag man har som kanske inte följer idealet. Det är jävligt mycket mer intressant, tro mig!


at 22:03:01, 2012-01-27.
http://lovlilett.blogg.se/
ebba said:


hatar mina vader också. relaterar sönder. puss


at 00:02:35, 2012-01-28.
Sofia said:


Jag också. Precis som Ebba relaterar jag sönder. Mina ben är som arbetshästsben - starka och grova. Jag har hatat dem i hela mitt liv. Dessutom känner jag mig nästan lite förnärmad över att DU klagar på DINA ben. Det är för mig helt...ja jag vet inte, outrageous. Men en tanke värd att odla och nära är det som Sandra säger: "Och det är något väldigt poetiskt med alla drag man har som kanske inte följer idealet". Det ska jag försöka ta till mig. Tänk Lena Nyman i Nyfiken Gul.


at 12:50:21, 2012-01-28.
Dorothea Amelia said:


När jag var 13 år gammal (när man är som känsligast) var det en pojke som tyckte att det var roligt att kalla mig för Hugga-Lisa. Jag var inte fet; jag var lång och muskulös.. Jag är uppvuxen på en gård med kroppsarbete som hjälpte min kropp att utvecklas till Amazon-esque proportioner. Men de flesta flickor vill inte vara amazoner. De vill vara späda prinsessor som är lätta nog för Prins Charmant att skopa upp med ena armen när han rider förbi i vildaste galopp för att rädda dem undan från häxor och troll. Jag har aldrig låtit min Prins Charmant lyfta mig, inte för 8 år sedan när han ville bära mig över tröskeln till vårt nya hem, och inte sedan heller.Du har fina vader. Jag heter inte Hugga-Lisa. Men jag förstår hur det känns att ha sådana konstiga griller i huvudet. Kram! :)


at 13:50:30, 2012-01-28.
linnea svarar. said:


ja... jag vet inte riktigt vad jag ska säga. har tänkt ta bort inlägget. för. jag vill inte att någon ska känna att de inte duger. inte någon. men. jag kom fram till att jag nog inte tar bort det ändå. för, jag känner så här. så. jag hoppas ni inte tar åt er som att kvinnor måste se ut på ett speciellt sätt. jag är utseendefixerad och det är inget jag är stolt över. men. det är så det är bara. tyvärr. tycker alla andra har fina ben, oavsett vadstorlek. faktiskt. men. i mitt huvud ser jag inte mina ben som jag vill se dem. jag har alltid vart lång och det tror jag gjorde att jag kände mig stor och pojkig (vilket inte alls behöver vara något fel!!!) jag var alltid längst av alla barn, fick bröst först och mens först. kände att jag äcklades av det, allt det stora kvinnliga, jag ville bara vara ett litet sött barn typ... sportade och tränade mest av alla och hade benmuskler större än alla pojkar, och ingen sa någonsin att jag var söt. men, det var allt jag ville höra. jag ville vara kort, blond och söt, inte stor och lång och mörkhårig. tråkigt att det ska hänga i fortfarande nu när jag är vuxen... jag vill vara blond, kort och sockersöt. och, inget av det är jag. jag menar inte att jag är ful, för det tycker jag inte... vet inte hur jag ska förklara. det är svårt. hoppas ni förstår.


at 17:50:42, 2012-01-28.
http://moncheriblogg.blogg.se/
Sofia said:


Det där sista, Linnea, hade kunnat vara mina egna ord om mig själv. Om det är till någon tröst så är du verkligen inte ensam om det här. Eller, tröst och tröst förresten. Det låter ju inte klokt egentligen. Varför det skulle vara någon tröst att fler har lika jävliga och ohälsosamma ideér om sig själv. Men att vara explicit med sina tankar, och dela med sig av dem, kan bidra til att man på sikt kan arbeta bort dem och ersätta dem med snällare.


at 12:02:20, 2012-01-29.
nelly said:


Tråkigt för dig att du måste lägga energi på att tänka sådär jämt. Att vara så fixerad vid att allt ska vara vackert. Allt är inte vackert i livet. (och just det faktumet tycker jag själv är ganska vackert... inkorrekthet, skavanker, variation...)Jag själv är dansare på proffsnivå, och har med glädje valt den moderna inriktningen. I den världen lär man sig att alla kroppar ser olika ut och har potential till olika saker. och DET är fint.Tänk efter när du skriver sådär på din blogg, för jag tror att många tjejer som läser din blogg blir påverkade att tänka likadant om sig själva. Det är ju hemskt tråkigt....


at 19:54:08, 2012-01-30.
Drömma-Lotta said:


Kära Linnéa och hennes läsare.Jag är förvånad över att så många reagerat på att du inte alltid är 100% nöjd med din kropp.

-Och skriver om det på din blogg.

Visst att vi som bloggar är förebilder för många men måste man vara perfekt för det?Och med perfekt menar jag inte att ha mina stickor till ben eller ha värsta fina Linnéahåret. Utan perfekt i bemärkelsen att bara skriva allt i rosenrött.Att aldrig ha dåliga dagar, känna sig obekväm, besviken eller arg på vare sig ytligheter som "påriktigtgrejer" känns inte som en bra förebild i mina ögon.Jag gissar att du skriver främst för din egen skull och inte för läsarna, så det är bara du som väljer och bestämmer.

Om jag läst dig när jag var säg 15 år, är jag rätt säker på att du inte bara hade varit en inspiration för klädernas skull, för att du vågade starta eget så pass ung, över lag gå mot strömmen,

gifta dig, skilja dig, prata om ensamhet eller kärlek.

Du hade givit mig hopp och fått mig att förstå att jag inte var ensam,

ensam om att tycka om vackra saker, ibland känna mig fel i min egen kropp vissa dagar och superduperfin andra dar.Sen håller jag mer er som skriver med, visst är det trist att vi inte alltid är nöjda, att det ibland redan på dagis handlar om utseende och att bekräftas för hur vi ser ut och inte för det vi gör.Jag håller med om att det operfekta är vackert som fan, livet är inte rosa fluff. Våra självkänslor är inte i närheten av perfekta och jag omfamnar det med...Men snälla ta inte bort inlägget.

Det är intressanta kommentarer och ett väldigt ärligt inlägg.

Det, och du, är VACKERT!


at 19:33:48, 2012-01-31.
http://www.dromma.se
Johanna Af Apel said:


Men kära du. Det är väl inte bara smala, spinkiga vader som är vackra. Det är vackert och starkt och bra med muskler. Och fundera på om kvinnlighet verkligen är lika med smalhet/skörhet/grace. Tycker det är synd att sådana normer fortfarande får finnas och tära på människors självkänsla. Du är fin. Puss.


at 21:16:36, 2012-01-31.
http://afapel.devote.se
linnea svarar. said:


TACK LOTTA DU ÄR BÄST MÅSTE NÄSTAN GÖRA DIN KOMMENTAR TILL ETT EGET INLÄGG!johanna: säger inte att det bara är smala vader som är vackra! sa i ett svar precis det. jag tycker inte det är vackert med mina muskliga vader. kanske du tycker det. men, inte jag. jag vill få tycka det och uttrycka mig om det. annars känner jag mig typ förtryckt.

sköra saker/kroppar tilltalar mig. men jag ser det inte som en "norm", utan bara något jag gillar. varför får man inte tycka att smala vader är fint? varför får man inte tycka att det är fint med skörhet/grace? jag dansar balett, sover i min 1800-tals säng, älskar allt som har med korsetter och späda rödhåriga 1800-tals damer att göra. jag kan inte hjälpa det. jag bara älskar balett-ryskorna som böjer på ryggen så den nästa snäpper, kanske är jag lite konstig och pervers rent av. för jag gillar när man ser nästintill sjuk ut. vilket ju inte är häsosamt. jag säger inte att någon annan måste se ut så eller att det är det enda som är veckert, men, jag tycker att det är det. du tycker kanske om något helt annat. jag vill att alla ska få se ut hur de vill och tänka som de vill! för mig är det svårt att se min kvinnlighet på något annat sätt än vad jag gör, men, jag tycker verkligen inte att kvinnlighet måste handla om "smalhet/skörhet/grace", klart man kan va superduperkvinnlig även med muskler och styrka. tänker såhär; vill någon ha muskliga vader, ha det, prata om det, uttryck dig om det! vill du ha kort grönt hår, go for it! tänk om nån sa till dig, att de tycke att det var synd att man fortfarande fick tycka så, om det du tyckte om.


at 22:37:16, 2012-01-31.
http://moncheriblogg.blogg.se/
Nathalie Eirin Opeide said:


Ifall man har dansat balett hela livet har man troligen stora och muskulösa vader. Det behövs ju mycket kraft och muskler för att dansa så vackert! Det sköra och det starka kraftfulla finns samtidigt, och båda behövs.

Iband stör jag mig på mina vader, men så tänker jag att jag har mycket muskler för att jag dansade så mycket när jag var liten, att dem kommer av kraft, rörlighet og skönhet.


at 00:37:57, 2012-02-19.

Speak your mind:

Name:
Remember me

Mail adress: (will be kept a secret)


URL/Blog adress:


Thoughts: